MENU

Maximize your impact

About the Challenge

Junior Compliance Officer

Ben jij net afgestudeerd van een studie in een juridische of economische richting? En ben je op zoek naar een functie waarin je in korte tijd veel leert, en meteen veel verantwoordelijkheid krijgt? Compliance specialist Charco & Dique en talentbegeleider Exellys  slaan de handen ineen en geven je de opleiding, begeleiding én werkomgeving, zodat je meteen van start kunt als Junior Compliance Officer in de financiële sector.

Wat ga je doen als Junior Compliance Officer?

De kranten staan er bol van: de ene na de andere bank krijgt te maken met boetes wegens het niet nakomen van de anti-witwasregelgeving. Maar ook op andere gebieden staan financiële instellingen onder druk om te voldoen aan steeds complexer wordende regelgeving. Als Junior Compliance Officer speel jij een cruciale rol in het minimaliseren van de reputatie en integriteitsrisico’s van jouw financiële instelling. Een greep uit jouw taken:

 • Je analyseert en interpreteert wet- en regelgeving en bepaalt de impact van nieuwe regelgeving op jouw instelling.
 • Je identificeert mogelijke risico'’s en stelt compliance beleid en procedures op om deze risico’s te mitigeren.
 • Je informeert en adviseert het management en andere collega’s over de naleving van wet- en regelgeving en de beheersing van risico’s.
 • In nauwe samenwerking met verschillende afdelingen zorg je ervoor dat risicobeheersing en naleving effectief worden geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. 
 • Je speelt een rol bij het opstellen en uitvoeren van interne controles en audits en onderhoudt contacten met relevante externe partijen, zoals toezichthouders en auditors.
 • Je verzorgt trainingen en workshops om het bewustzijn van risico's en compliance binnen de organisatie te vergroten.
 • Je monitort de beheersing van compliance risico’s en de naleving van verplichtingen en interne regelingen.
 • Dit alles doe je niet alleen. Je wordt hierin ondersteund door ervaren compliance consultants van Charco & Dique en talent development coaches van Exellys. 

Intensieve begeleiding

We begrijpen dat die eerste stappen in je carrière soms overweldigend kunnen zijn. Daarom zijn wij er om je te ondersteunen. Exellys is geen typisch wervings- of adviesbureau. Bij ons staat persoonlijke groei, talentontwikkeling en coaching centraal. Charco & Dique is op zijn beurt een gespecialiseerd adviesbureau dat financiële instellingen helpt met risicobeheer, compliance en juridisch advies. Samen bieden we jou zowel de inhoudelijke ondersteuning als de persoonlijke coaching die je nodig hebt om jezelf binnen deze functie te ontwikkelen.

Wij koppelen je aan een passende organisatie waar je vanaf dag één in de praktijk aan de slag gaat. Samen met andere Junior Compliance Officers volg je een intensief en afwisselend trainingsprogramma van twee jaar, waarin je het compliancevak leert uitvoeren binnen de context van de organisatie. Na deze twee jaar ontvang je een diploma en treed je in vaste dienst als Compliance Officer binnen de financiële instelling. 

MORE ABOUT

Your skills

 • Je hebt een afgeronde WO Master in een juridische of economische richting.
 • Heb je al ervaring uit een bijbaan of stage op het gebied van Risk & Compliance? Dan is dat een pré.
 • Je hebt interesse in Compliance en vindt het leuk om je verder te ontwikkelen in dit vakgebied en meer kennis op te doen.
 • Je bent rechtvaardig, maar niet rigide. Je kunt de juiste balans vinden tussen een gedegen bedrijfsvoering en naleving van wet- en regelgeving enerzijds en pragmatisme anderzijds.
 • Je bezit overtuigingskracht en bent niet bang om je uit te spreken.  Je kunt anderen enthousiasmeren en overtuigen van het belang van beheersmaatregelen, beleid en procedures.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt de gave om complexe informatie op een begrijpelijke manier over te brengen.
 • Je hebt zelfkennis en bent in staat om feedback te ontvangen én geven, en hier constructief mee om te gaan.
 • Je bent een doener en neemt graag initiatief. 


Our offer

De samenwerking tussen Exellys en Charco & Dique biedt een unieke combinatie van kansen. Afgezien van de gedrevenheid en ambitie waarin je bij de klant ondergedompeld wordt, kun je het volgende van ons verwachten:

Je sluit je aan bij een geweldige community en treedt toe tot een van onze Smart Programs, op basis van waar je staat in je carrière en waar je naartoe wilt. Hebben we al gezegd dat je ook een persoonlijke coach krijgt?

Naast een bruto maandsalaris van €2.800 - €3.500, ontvang je ook een auto of een flexibel mobiliteitsbudget en tal van andere voordelen (pensioen, dagvergoedingen, enz.)

Na twee jaar coaching en upskilling van Exellys krijg je de mogelijkheid om als interne medewerker bij je klant te gaan werken. 

Ben jij benieuwd of het trainingsprogramma tot Junior Compliance Officer iets voor jou is? We gaan graag met je in gesprek om te kijken of er een match is!


Company insights

More about this organisation


Next steps

YOUR PATH TO EXCELLENCE

 • Apply now
  We'll get back to you asap
 • Ace a phone call
  Don't worry, this won’t take long
 • Show your skills
  A series of technical tests based on your expertise
 • Convince us
  You can expect one duo interview
 • Sign the contract
  Welcome and congratulations!

Go for gold. Be excellent

Maximize your impact. Get in touch.

Bonne van der Laan